L’escacs és un joc meravellós per als nens! Descobreix les nostres classes d’escacs per a nens a Barcelona.

des. 17, 2022 | Blog Català | 0 comments

Que els nens aprenguin escacs és molt beneficiós per a ells i la seva formació, ja que els ajuda a desenvolupar el pensament crític i les habilitats de planificació, i fins i tot pot millorar les qualificacions en altres matèries.

Si ets professor d’escola a Barcelona i vols incorporar classes d’escacs per a nens a la vostra escola, podeu acollir alguna de les nostres modalitats. Aquí te les presentem:

Vols fer les classes durant l’horari escolar?

Si la vostra escola incorpora els escacs al pla d’estudis regular, les classes durant l’horari escolar és el que necessiteu, a més és una excellent opció perquè així tots els alumnes tindran l’oportunitat d’aprendre escacs.

Vols que sigui una activitat extracurricular?

A ECADE també oferim aquesta modalitat. Aquesta opció brinda l’oportunitat d’aprendre i jugar als escacs i és idoni per als nois que estan interessats en els escacs però no necessàriament es volen comprometre amb ell com a part dels seus estudis.

Tallers puntuals per períodes més curts?

Ideal perquè els nens tinguin contacte amb els escacs, puguin tastar-ho i vegin així si els agrada, abans de comprometre’s a apuntar-se a classes regulars.

A ECADE adaptem el nivell i contingut de les classes d’escacs a l’edat i les necessitats dels alumnes perquè aprenguin de forma divertida i enriquidora.

Quins beneficis aporta els escacs a l’educació dun nen?

  1. Els ensenya a pensar críticament i analitzar problemes des de diversos angles.
  2. Fomenta l’autocontrol i la paciència
  3. Els escacs és bo per al cervell, quan es juga als escacs s’activen diverses àrees del cervell alhora. Això inclou el lòbul prefrontal dret, que es relaciona amb el pensament abstracte, i el lòbul prefrontal esquerre, que controla el llenguatge i les habilitats motores fines.
  4. També ajuda a millorar la memòria, la capacitat de concentració i la creativitat.

Com contribueix els escacs al rendiment escolar?

Un estudi realitzat a Austràlia va trobar que els nens que jugaven amb regularitat als escacs tenien un rendiment acadèmic general més alt que els seus companys de classe que no jugaven. Un altre estudi va descobrir que els nens de primer grau que impartien classes d’escacs durant un trimestre van obtenir millors puntuacions en proves de lectura comparats amb els nens que no van prendre les classes.

Al jugar als escacs, els nens aprenen a veure les conseqüències de les seves accions, planificar els moviments amb anticipació i aprenen a pensar de manera abstracta i resoldre problemes des de diferents angles. Ja que el joc no té regles fixes, també fomenta la creativitat en permetre al jugador improvisar i ser original en la seva estratègia.

Si vols conèixer més sobre la nostra oferta de classes d’escacs per a nens a Barcelona, ​​posa’t en contacte amb nosaltres

Els escacs, sens dubte, és una excel·lent opció! No només és divertit, és un gran joc per als nens perquè els ajuda a desenvolupar habilitats importants en la concentració, la lògica i la planificació estratègica, a més de ser un exercici excel·lent per al cervell. Els escacs els ajuden a millorar les qualificacions escolars i a fomentar el pensament crític i la creativitat.

Als teus alumnes els encantarà aprendre aquest joc clàssic!

Últimes entrades