Escacs per a la tercera edat: Descubrim els seus beneficis i com resulta un fantastic passatemps.

abr. 17, 2023 | Blog Català | 0 comments

Els escacs són un joc mil·lenari que ha transcendit generacions i fronteres. Conegut per la seva profunditat estratègica i tàctica, aquest esport mental és ideal per a persones de totes les edats i especialment per a gent gran. En aquest article, explorarem els beneficis de jugar als escacs a la vellesa i com es pot convertir en un passatemps gratificant i estimulant per a la ment.

Beneficis dels Escacs per a la Tercera Edat

  1. Estimulació mental: Els escacs són un joc d’estratègia que requereix concentració, memòria i habilitats analítiques. Aquestes habilitats cognitives es mantenen actives i en forma a mesura que les persones envelleixen, cosa que pot contribuir a endarrerir el deteriorament cognitiu i mantenir l’agudesa mental.
  2. Socialització: Els escacs brinda una oportunitat perfecta per socialitzar amb amics i familiars, així com per conèixer noves persones a clubs i tornejos locals. La interacció social és fonamental per mantenir la salut mental i el benestar emocional a la vellesa.
  3. Reducció de l’estrès: Jugar als escacs pot ser una activitat relaxant que permet a la gent gran escapar de les preocupacions quotidianes i centrar-se en una tasca desafiant i gratificant. A més, els escacs poden ajudar a millorar la capacitat per portar l’estrès i enfrontar situacions difícils amb més serenitat.
  4. Millora de l’autoestima: Al enfrontar-se a desafiaments i resoldre problemes al tauler, la gent gran pot experimentar un augment en l’autoconfiança i l’autoestima. Guanyar partides i aprendre noves estratègies també pot generar un sentit d’èxit i d’orgull personal.

señores practicando ajedrez en sus tiempos libres

Com començar a jugar als escacs a la Tercera Edat

  1. Aprendre les regles bàsiques: Abans de submergir-se al món dels escacs, és fonamental conèixer les regles bàsiques, com es mouen les peces i com es guanya una partida. Hi ha recursos en línia i llibres disponibles que poden ajudar-te a aprendre els fonaments del joc.
  2. Practicar amb amics i familiars: Jugar als escacs amb éssers estimats és una excel·lent manera de gaudir del joc mentre s’enforteixen llaços afectius. A més, jugar amb persones de diferents nivells d’habilitat pot ajudar a millorar les habilitats i aprendre noves tàctiques.
  3. Unir-se a un club d’escacs local: Els clubs d’escacs ofereixen un espai per conèixer altres apassionats dels escacs, aprendre de jugadors més experimentats i participar en partides i tornejos. Molts clubs també organitzen activitats i esdeveniments socials que poden enriquir l’experiència.
  4. Utilitzar aplicacions i recursos en línia: Hi ha nombroses aplicacions i llocs web que ofereixen lliçons, exercicis i partides d’escacs en línia. Aquests recursos poden ser útils per millorar les habilitats i desafiar la ment de manera constant.

Si estàs pensant en iniciar-te al joc dels escacs ara i vols fer algunes classes d’iniciació, pots posar-te en contacte amb nosaltres i t’atendrem personalment. Contacta aquí.

Últimes entrades