Escacs educatiu. A qui afavoreix l’ensenyament d’escacs a l’escola?

gen. 17, 2023 | Blog Català | 0 comments

Recentment, els escacs han ressorgit en popularitat, apareixent a escoles. Però, quins són els beneficis dels escacs educatius a les escoles? Ens fa més intel·ligents? Quin és el futur dels escacs? Fem una ullada a per què les classes d’escacs són importants per als estudiants.

Els escacs educatius, o el que és el mateix, les classes d’escacs a l’escola tenen nombrosos beneficis per als estudiants. Primer, ensenyen als nens a pensar estratègicament i desenvolupar habilitats per resoldre problemes. Aquestes habilitats es poden aplicar a totes les àrees de la vida, des de les classes de matemàtiques fins a la presa de decisions diàries. A més, els escacs ensenya als nens sobre l’esperit esportiu, la paciència i l’enfocament, habilitats inavaluables que ajuden els nens a tenir més èxit a l’escola i més enllà.

A més, jugar als escacs pot augmentar l’autoestima i la confiança a mesura que els jugadors aprenen a superar obstacles i millorar en el joc amb el temps.

Els escacs han existit durant segles, però la seva popularitat va i ve amb els temps. En els darrers anys hem vist un augment en l’interès pels escacs competitius, especialment entre els joves que estan aprenent a apreciar la complexitat i l’estratègia que implica jugar-ho. A mesura que la tecnologia continua evolucionant, estem segurs que veurem encara més oportunitats perquè les persones juguin entre si en plataformes digitals o facin servir eines de realitat augmentada per practicar el seu joc. Això vol dir que més persones tindran accés a aquest antic joc!

Els escacs també ens ajuda a augmentar el nostre nivell de coeficient intel·lectual, cosa que ens permet exercir-nos millor tant acadèmicament com professionalment. Ens ajuda a aguditzar el nostre pensament analític, el poder de la memòria, la concentració, etc., fet que juga un paper important en el desenvolupament general.

Els escacs són un joc increïble que pot beneficiar els nens, tant acadèmicament com socialment. Els ensenya com pensar estratègicament alhora que augmenta la confiança i l’autoestima.

Si vols que el teu fill comenci alguna cosa nova i diferent, pensa a introduir-ho al món dels escacs! Des d’ECADE us ajudem. Informa’t aquí

Últimes entrades