Els jocs d’escacs, un esport que estimula la ment

oct. 17, 2022 | Blog Català | 0 comments

Els jocs d’escacs són una de les activitats més beneficioses per a la ment. Es tracta d’un joc d’estratègia en què dues persones es desafien davant d’un tauler quadriculat de 64 caselles i dos grups de figures, 16 per a cada jugador, unes de blanques i d’altres de negres, un rei, una dama, dues alfils, dos cavalls , dues torres i vuit peons.

Sabies que el Comitè Olímpic Internacional ho considera un esport i la Federació Internacional d’Escacs regula les competicions internacionals?

L’objectiu dels escacs és enderrocar el rei de l’oponent i per això cada jugador ha d’intentar acostar-se a la casella ocupada per aquesta figura i pressionar fins que quedi desprotegida i pugui dir escac mat, que és el final de la partida.

Els jocs d’escacs són més que un joc simple, és una activitat que pot ajudar a estimular la ment. Tant si fa anys que jugues, com si acabes de començar, hi ha enormes beneficis mentals en jugar als escacs. Des de l’augment de les habilitats per resoldre problemes, fins a la millora de la memòria i la concentració. Els escacs sens dubte pot ser una forma excel·lent de mantenir el cervell sa i actiu.

Fem una ullada més de prop als beneficis mentals de jugar als escacs.

Millores les teves habilitats per resoldre problemes. Els jugadors han de pensar en el futur i anticipar els moviments dels seus oponents mentre formulen les pròpies estratègies. A mesura que practiquin i juguin més, es convertiran en millors solucionadors de problemes, mentre van desenvolupant nous mètodes de pensament i estratègies per guanyar. Aquesta habilitat es pot aplicar en altres àrees de la vida, com ara projectes laborals o escolars, on es requereix una presa de decisions ràpida de manera regular.

Major memòria i concentració. Els jugadors d’escacs necessiten recordar quines peces encara són al tauler, quins moviments potencials podrien fer aquestes peces i quines estratègies s’han utilitzat en el passat durant situacions similars. Tota aquesta informació s’ha de recordar perquè els jugadors puguin planificar amb anticipació. A mesura que els jugadors es concentren millor en el joc i recorden la informació pertinent, la memòria també millora amb el temps. Amb la pràctica regular, aquestes mateixes habilitats també es poden transferir a la vida quotidiana.

Habilitats millorades de pensament crític. El joc d’escacs fomenta el pensament crític en requerir que els jugadors considerin nombrosos factors en decidir el proper moviment: quines peces tenen disponibles, quins possibles moviments pot fer el seu oponent en resposta, com cada peça afecta les altres peces al tauler, etc. . En participar regularment en el pensament crític en jugar als escacs, els jugadors desenvoluparan millors habilitats analítiques que també poden ser útils quan s’enfronten a decisions difícils fora dels escacs.

Més enllà de gaudir d’un joc divertit amb amics o familiars, hi ha molts beneficis al jugar a escacs, tot mentre et diverteixes!

Si cerques una activitat que t’ajudi a mantenir la teva ment alerta mentre et diverteixes al mateix temps, els jocs d’escacs és el que necessites.

Últimes entrades