Torneig femení 2024

des. 21, 2023 | Noticíes Català | 0 comments

Des de l’Escola Catalana d’Escacs ens fa molta il·lusió poder tornar a organitzar el torneig d’escacs femení des de p5 fins a 6è de Primària.

Els escacs, des del seu inici s’han vist com un joc/esport masculí i la participació de les noies/dones sempre quedava en segon pla. Des del boom de la serie de Netflix Gambito de Dama el nombre de nenes i noies que juguen ha incrementat notablement.

De fet, si analitzem fredament un tauler d’escacs s’observa que la figura femenina és marginal. De les trenta-dues peces que trobem dins d’una batalla, setze per cada jugador, només dues són femenines: la dama blanca i la negra.

Així doncs, volem potenciar que les nenes segueixin jugant i aprenent, que juntes gaudeixin d’un esport que els agrada i motiva.

Aquest torneig tindrà lloc el dissabte 27 de gener a l’escola BetàniaPatmos (Carrer Montevideo, 13, 08034, Sarrià-Sant Gervasi, Barcelona). L’hora d’inici serà a les 10:00 h i calculem que cap a les 13:30 ja haurem acabat. El cost del torneig és de 10€.

És un torneig adreçat a totes aquelles nenes que realitzen l’activitat d’escacs per tal que puguin posar en pràctica tot el que van aprenent i comparteixin una divertida jornada amb nenes d’altres escoles.

El format de competició és el mateix que el de la resta de tornejos que hem organitzat, el sistema Swiss Fide. La competició serà d’unes 6/8 rondes amb partides d’uns 15 minuts sense rellotge. Les tres últimes rondes es jugaran amb rellotge els 5 primers taulells de cada cicle.

Hi haurà premis per totes les participants; copa per les 5 primeres classificades de cada cicle (inicial, mitjà i superior), medalla de participació per totes i altres premis i sorpreses.

Per realitzar la inscripció cal omplir el següent FORMULARI

IMPORTANT: l’últim dia d’inscripció és dijous 25 de gener a les 23:59. Si el mateix dijous no ens consta el pagament, la plaça quedarà alliberada.

Les places del Torneig són limitades. Per aquest motiu les inscripcions es faran per rigorós ordre d’inscripció (formalitzades un cop pagats els drets). Quan s’hagin exhaurit les places, s’obrirà una llista d’espera –  En cap cas hi haurà devolució dels drets d’inscripció un cop finalitzat el termini del 25 de gener.

Per qualsevol dubte podeu trucar-nos al 93 453 16 33 (dilluns a dijous de 17:00 a 21:00 h, divendres 10:00 a 13:00 h.) o enviar-nos un correu a escoles@ecade.cat.

A continuació trobareu el cartell del torneig.

Últimes entrades

Gran Torneig final de curs

Per acabar el curs d’escacs de la millor manera hem decidit organitzar un gran torneig per tots/es...