6 beneficis d’aprendre escacs a ECADE i com canviarà la vida dels teus fills

jul. 6, 2022 | Blog Català | 0 comments

Tot el que heu de saber sobre els 6 beneficis d’aprendre escacs a ECADE, l’escola d’escacs per a nens a Barcelona, ​​i com canviarà la vida dels vostres fills.

Les vacances d’estiu per als nostres fills ja són cada cop més a prop. Tot i això, aprendre escacs sempre és una gran idea, i no cal esperar fins a la tornada a l’escola perquè els teus fills comencin a fer-ho.

A ECADE, la teva escola catalana d’escacs per a nens a Barcelona, ​​t’expliquem quins són els 6 grans beneficis d’aprendre escacs per als teus fills i com els canviarà la vida. Sense dubte, l’esport perfecte perquè desenvolupin plenament la seva ment durant els mesos estivals. Continua llegint i convenç-te amb nosaltres!


ajedrez-niños-barcelona

Els escacs per als nens…

Els escacs són molt més que un esport i una activitat. És un joc que afavoreix el creixement intel·lectual, sobretot quan es comença des de molt aviat, beneficiant els nostres fills en tots els aspectes de les seves vides.

Els experts en Psicologia i Desenvolupament Intel·lectual Infantil confirmen que la pràctica d’escacs als nens es converteix en una gran aportació per a l’educació dels menors, incentivat el desenvolupament del cervell de manera activa i positiva, comparant-ho amb altres activitats com l’art i la música.

De la mateixa manera, els escacs també contribueixen a millorar la concentració i el pensament lògic en els nens, fomentant-ne el control mental, autoconfiança i ressaltant l’autoestima.

Quan començar?

Els escacs no entén d’edats. No obstant això, com tot a la vida, especialment al món de l’art i els esports, començar com més aviat millor és més beneficiós.

Per això, l’edat mínima per començar amb els escacs acostuma a rondar entre els 4 o 5 anys. Tot i això, en alguns casos ens hem trobat amb nens que ja ho fan als 3 anys, com sempre tot depèn de l’estimulació que aportin els pares i l’ambient on creixin els menors.

El més important és començar a aprendre quan ja és possible seguir les instruccions bàsiques dels monitors i, sobretot, saber com moure les peces pel tauler sense cap dificultat.

Cal destacar que els escacs per a molts nens es converteix en una agradable teràpia i estil de vida i, és clar, també en un joc divertit que els ajuda a créixer com a éssers humans. Ara t’expliquem els 6 beneficis que obtindran els teus fills aprenent escacs amb ECADE:

1. Contribueix a la socialització

Els escacs són un joc col·lectiu. Per tant, ajuda a socialitzar els nens, amb respecte i admiració, amb els altres. A diferència de les competències esportives físiques, els escacs estimula l’intel·lecte i és una manera de valorar les accions del contrincant, des d’una banda positiva.

Amb els escacs, els nens es coneixen plenament i poden comunicar-se entre si, practicant aquesta esplèndida disciplina, generalment amb les mateixes aficions, permetent una gran simbiosi entre els menors malgrat estar competint.

Quan els escacs arriba profundament en els nens, et recordem que hi haurà ocasions on podran participar en concursos i tornejos d’escacs. A Catalunya encara es manté la demanda per aquest llegendari esport i cada vegada són més els nens que, any rere any, es matriculen a la nostra escola per descobrir la màgia dels escacs.

A més, si els teus fills porten el talent a dins, que no t’estranyi que un futur proper, fins i tot siguin considerats per representar Catalunya o Espanya, viatjant a l’estranger per assistir a competicions internacionals, coneixent així altres cultures i nens de tot el món.


ajedrez-niños-barcelona

2. Millora els nivells de l’atenció

Jugar a escacs és un esport molt complet a nivell mental. Entre els principals beneficis destaca el millorament en la capacitat d’atenció per part dels infants, a més de la concentració en les seves tasques acadèmiques.

Està comprovat que els nens que practiquen els escacs tindran més capacitat de recordar, igual que la música i les arts marcials, ja que és un bon exercici per a la memòria on es treballa la disciplina i la constància.

Tot això és possible perquè quan els nens juguen als escacs, necessiten mantenir una atenció plena al tauler i als moviments del seu contrincant. Només així seran capaços d’anticipar-se amb les seves estratègies i aconseguir el tan esperat escac mat.

3. Incentiva el compromís

Els escacs són un compromís ple que demana moltes hores de concentració i aprenentatge. Per això, els escacs estan connectats a l’esforç dels nostres fills a l’hora de guanyar una partida o participar en un torneig.

Els pares han de saber que els escacs són molt més que un esport, han de comprendre que és un treball dur, que exigeix ​​un suport en tot moment. El secret dels escacs és que els pares i fills interactuïn sovint perquè els èxits arribin més aviat del que s’esperava.

4. Desenvolupa el pensament

Els nens que practiquen els escacs són capaços d’adquirir noves tàctiques i estratègies de manera constant. Mitjançant aquests exercicis mentals es treballa eficaçment el pensament lògic, contribuint a organitzar i estructurar els conceptes i tècniques que adquireixen els nens.

D’altra banda, els escacs afavoreixen també que els nens aprenguin altres matèries i activitats extracurriculars, com ara: l’aprenentatge de nous idiomes, l’agilitat en les matemàtiques, les destreses artístiques a la música i altres activitats socials.


ajedrez-niños-barcelona

5. Ajuda a la superació personal

Els nens durant la infància es veuen exposats sempre a les decepcions. Tant a nivell personal com a l’escola, els menors necessiten tenir una personalitat forta i treballar molt per aconseguir una superació personal correcta i enfocar-se a vèncer el fracàs.

En aquest sentit, els escacs ajuda moltíssim a desenvolupar la capacitat de superació en els nens, on ells controlen el seu exercici, èxits i possibles fracassos. A ECADE, els nostres alumnes són educats, aprenent sempre dels errors i superant-se cada dia davant de les situacions adverses.

Cal ressaltar que en una competència sana com els escacs, els nens es preparen des de petits per enfrontar-se a la vida d’una manera més correcta.

6. Afavoreix l’intel·lecte

El desenvolupament de l’intel·lecte dels nens depèn molt de l’estímul que rebin des d’una edat primerenca. Un nen que juga als escacs també aprèn molts valors intrínsecs a aquest fantàstic esport que faciliten el desenvolupament fructífer del seu intel·lecte.

Els resultats es veuen a curt termini, ja que els nens aconseguiran millors qualificacions a l’escola, tindran un control superior sobre els seus actes en qualsevol àmbit i aconseguiran sobreposar-se davant de tota mena de situacions. Finalment, només podríem tancar aquest article dient que els escacs, és la intel·ligència divertint-se.

Ja esteu convençuts que els escacs són l’esport ideal per als vostres fills?

Segur que sí, després d’haver llegit els 6 beneficis que t’hem compartit avui. A ECADE, comptem amb un equip de més de 30 monitors treballant a més de 50 escoles on realitzem l’activitat d’escacs, cosa que ens converteix en una gran garantia perquè els teus fills ho aprenguin de la millor manera.

Per a més informació, contacta amb nosaltres en aquest link. O bé segueix-nos a Instagram per estar al corrent de les nostres activitats i promocions.

Esperem comptar amb vosaltres ben aviat!

Últimes entrades