Jugada Mestra, la nova revista d’ECADE

des. 29, 2023 | Noticíes Català | 0 comments

La revista JUGADA MESTRA és una nova publicació educativa creada per l’Escola Catalana d’Escacs.

El primer número és del desembre de 2023 i l’objectiu és acabar l’any amb una novetat adreçada a infants i famílies.Cada curs penjarem tres revistes, fent-les coincidir amb els trimestres escolars. La primera al desembre, el segon número al març i la darrera al juny. 

L’objectiu de Jugada Mestra és crear una revista de caràcter educatiu, a través de la qual nens, nenes, joves, famílies i qualsevol lector o  lectora pugui conèixer, practicar, descobrir i continuar desenvolupant el seu coneixement escaquístic. El contingut anirà variant, però, cada número mantindrà un esquelet igual pel que fa a les seccions, que seran les següents:

En primer lloc, un tast de la Historia dels escacs. En aquest apartat podreu trobar curiositats o fites destacables des de la invenció dels escacs, així com actualitat del món escaquístic. Una altra secció és Pinzellades de reglament, on hi trobareu normes  que puguin generar controvèrsia o que tenen algun fet curiós de conèixer. 

En l’apartat Cops tàctics s’explicarà algun concepte tàctic per tal de poder ampliar o repassar coneixements i, aquesta anirà acompanyada d’una pàgina d’exercicis per tal de poder practicar allò après. 

Després, trobareu la secció de Pràctica on hi haurà exercicis d’escac i mat en una o dues jugades per treballar diferents posicions i finals de partida.

La secció Racó de pensar inclourà un article de temàtiques diverses relacionades amb el pensament, l’educació o algun fet destacable de l’actualitat i, anirà acompanyat d’una pàgina de passatemps amb exercicis de complexitat simple, mitjana i difícil.

Seguidament, en la secció Campionats escolars podreu conèixer què son, anar seguint les partides i els guanyadors/es i conèixer les novetats d’aquesta competició que està organitzada per diversos clubs d’escacs.

Finalment, la secció Coneix als teus monitors inclou una entrevista a algun dels nostres monitors i monitores de l’escola per tal que els infants i els pares/mares els puguin posar cara i conèixer una mica millor.

La idea principal és publicar la versió en línia, però no descartem la opció de fer una tirada d’impressió i posar-la a la venda per tots aquells/es lectors i lectores que prefereixin el format paper. En aquesta primera edició volíem fer un tast i veure l’acollida que tindrà. De totes maneres, qualsevol pot descarregar-la i imprimir-la per compte propi i gaudir-la en el format tradicional.

Així doncs, la podeu trobar a la secció REVISTA del nostre web.

Últimes entrades

Gran Torneig final de curs

Per acabar el curs d’escacs de la millor manera hem decidit organitzar un gran torneig per tots/es...